Polityka prywatności

Podstawowe informacje o prywatności w aplikacji Stravit

  1. Czy używamy danych użytkowników w celu sprzedaży lub udostępniania ich innym podmiotom?

Nie.

  1. Czy usuniemy na Twoją prośbę wszystkie dane zgromadzone na Twój temat?

Tak, należy wysłać taką prośbę na adres kontakt@stravit.app

  1. Czy będziemy wysyłać korespondencję e-mail na adres podany podczas rejestracji?

Tak, chyba że za pomocą ustawień aplikacji zdecydujesz inaczej

  1. Jakie dane na Twój temat przechowujemy?

Przechowujemy podstawowe dane podane podczas rejestracji, tj. adres e-mail, hasło w zakodowanej, niejawnej postaci oraz podstawowe informacje udostępnione przez strava na podstawie Twojego wyboru (na te chwilę, treningi i podstawowe informacje z profilu jak nick czy zdjęcie) oraz polityki prywatności Stravy.

  1. Jak długo moje dane będą w bazie aplikacji?

Dopóki nie wyślesz prośby o ich usunięcie, z zaznaczeniem że po pewnym czasie nieaktywności użytkownika, automatycznie przestajemy pobierać nowe dane z serwerów strava (treningi).

Pełna polityka prywatności

  1. Informacje ogólne Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług serwisu Stravit.app.
  2. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest Wojciech Frącala.
  3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.
  4. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
  5. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób: a) poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje b) poprzez gromadzenie plików “cookies”.
  6. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.
  7. dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego
  8. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
  9. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
  10. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
  11. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis Stravit.app. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać. W razie wątpliwości do któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji - nasze dane znaleźć można w zakładce - KONTAKT.
strava